R. Kelényi Angelika: Mennyei ​bűnök 2. || Riva nővérek 2.

A kép forrása: ITT


Röviden a történetről: 

1860. ​Róma. 
"Blanca egy gazdag, nápolyi kereskedő lányaként, álnéven – életét kockáztatva – nyer felvételt a Sant'Ambrogio zárdába. Marco Fiore, a volt vatikáni nyomozó azzal bízza meg, hogy szerezzen bizonyítékot Maria Luisa zárdafőnöknő gyalázatos tetteire. Blancának nincs más választása, a tét a szabadsága és a húga jövője. Miközben a lány elviseli a megaláztatásokat, a zaklatásokat, a testi és lelki kínokat is a küldetés érdekében, Marco igyekszik a Vatikán magas rangú hivatalnokairól lerántani a leplet. Nyomozásuk során olyan mocskos titkokra derül fény, melyeket korábban a sokat megélt Fiore is elképzelhetetlennek tartott. Mire képes egy meggyötört, fiatal nő, ha szembekerül a sátáni kegyetlenséggel? Vajon születhet-e szerelem a Gonosz árnyékában?" (Forrás: moly.hu)

A történetet valós események ihlették.


A történet ott folytatódik, ahol az írónő az első részt befejezte, a legborzalmasabb képkockával indul Blanca Sant' Ambrogio zárdában kezdődő élete. A regényt egy az egyben igaz történet ihlette, a főbb események nem lettek elferdítve, sajnos azt kell mondanom, hogy gyomorforgató jeleneteknek lehettem a szemtanúja. Angelika zseniálisan formálta történetet, és még ebből a botrányból is egy romantikus kalandregényt alkotott meg. A Mennyei bűnök első része után kutatni kezdtem, hogy valójában mi is zajlott ebben a római zárdában. Isten égisze alatt ezen a helyen a bűntanyája született meg, ép esszel felfoghatatlan, hogy a rendfőnőkasszony és a regényben szereplő bíboros a Szűzanyára hivatkozva orgiát rendeztek ezen a szenthelyen, ahova a novíciák Jézus menyasszonyainak érkeztek. Nálam már a pucérra vetkőztetés is kivágta a biztosítékot, majd ezután jött a szüzességi vizsgálat, ami elképzelhető, hogy abban a korban így zajlott, de akkor is belegondolva a mai napig remegek az undortól. Az igaz történet mellett a regény fő mondanivalója az igazság kiderítése, amihez az első részben már megismerhettük a kulcsszereplőket, Marcot a jóképű nyomozót és Balncat a szegény lányt, akinek menekülnie kell a törvény elől, mert egykori főbérlőjét meggyilkolta, aki megerőszakolta őt. Izgalmakkal teli nyomozást olvashattunk az elejétől a végéig, minden oldalon történt valami, ami végig fenntartotta az olvasók figyelmét. Angelika csodálatos világa magába szippantott, és nem enged ki onnan. A Mennyei bűnök első és második része egy kerek történetet mesél el, ami a már megszokott írói világgal társulva emészthetővé válik az olvasók számára. Nem tudok elszakadni a zárda falain belül történtektől, amikor is a hitet képviselő személyek morálisan kifordultak önmagukból, és ami a legjobban megbotránkoztatott, hogy az ártatlan novíciáknak szexuálisan közeledniük kellett Maria Lucia nővérhez, csak egy "csók" a megfelelő helyre és máris extázisba került a Szűzanya kiválasztottja. Botrány, ami ott történt, és még borzalmasabb, hogy ez valóság, a 18. században az egyház nagyon sok ehhez hasonló szituációt kendőzött el. Mélyen elgondolkodtam, hogy ennyire buták voltak-e az emberek, vagy csak a hitük volt erősebb a józan eszüknél? 

Izgalmakban gazdag történet volt a Riva nővérek 1-2., és akarva akaratlanul mélyen érintette az olvasókat, kit így, kit meg amúgy. Nem tűnik el nyomtanaltul az életünkből, ha az olvasást követően rajtam kívül még mások is rákerestek a Sant' Ambrogio zárdára, és az ott történtekre. A keresés folyamán nagyon sok hasonló esettel találkoztam Európa szerte. Angelikáról elmondható, hogy könyvről-könyvre egyre nívósabb alkotásokat tesz le az asztalra. Elképzelni sem tudom, hogy milyen lesz a sorozat harmadik része, ami az utolsó jelenetben került említésre. Nem árulok el nagy titkot, hogy  egy lányneveldéről fog majd szólni ez a regény. 

A tökéletesen megírt két kötet a padlóra küldött, és nagyon nehezen sikerült onnan felállnom, és összeszednem a gondolataimat, hogy szavakba öltsem a véleményemet R. Kelényi Angelika sorozatáról. A lelkemig hatoltak az írónő szavai. Elsősorban a felnőtt olvasóknak ajánlom a Mennyei bűnöket, a fent leírtak tükrében csak erős idegzetűek vegyél le a polcról ezt a két kötetet. 

A Riva nővérek sorozat borító képei
Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.


Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

~ Adry ~

A képek forrása: Az írónő szerzői oldala, valamit a Pixabay ingyenesen felhasználható képadatbázis.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!