Az Álomgyár Kiadó TOP 5 könyve


Eljött az ideje, annak, hogy összeszedjem az eddigi olvasásaim alapján a TOP 5 Álomgyár Kiadós regényeket. Nem volt könnyű dolgom, amikor a listán gondolkodtam, mindegyik könyvet más és más miatt szerettem meg. Az egyik kedvenc kiadóm, mivel rengeteg hazai szerzőnek a könyveit jelenteti meg, ezzel esélyt adva nekik a bizonyításra. Korábbi években alig olvastam magyar író / írónőtől könyvet, ma meg szinte csak azt falom. Tehetséges és fantáziadús szerzők élnek közöttünk. 

Számomra az alábbi öt regény lett az abszolút kedvencem az Álomgyár Kiadó jóvoltából. 

R. Kelényi Angelika: A ​grófnő árnyékában 
Ártatlan 1.

A grófnő árnyékában elsősorban Báthory Erzsébet miatt vált kedvenccé. A grófnő alakját rémséges és kegyetlen tettek legendái övezik, amelyek mára úgy váltak világszerte ismertté, mint a vámpírszerű borzalmak jelképei. Számos könyv, film és videójáték is megörökítette ezeket a legendákat, de az igazságra a mai napig nem derült fény. A történelmi korszak ábrázolása számomra hitelesnek tűnik, mindent megtudhatunk a 17. századi magyar viszonyokról, megspékelve egy kis kalandos romantikával. Ez a három alkotóelem adja meg az ízét a regénynek. Mindehhez hozzáadott az írónő egy ártatlan lányt, Flórát és a sármos Lorenzo Mariani vitézt.

R. Kelényi Angelika utánozhatatlan írói stílusával és a mindent elsöprő történettel vett le a lábamról 448 oldalon keresztül.

A teljes értékelés ITT olvasható el.

Kékesi Dóra: A ​holnap érintése

"Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból."
Romantikus történelmi könyv még soha nem fogott meg ilyen szinten mint ez. Köszönet a kiadónak, hogy megjelenthetett ez a remekmű. A téma választás előtt le a kalappal, az 1956-os év eseményeibe belecsempészni egy szerelmi történetet nagyon jó lépés volt. Korábban ennek az időszaknak csak a szomorú, és véres oldalát ismertük meg nagy általánosságban. Hatalmas ereje van az igaz szerelemnek, minden akadályt képes leküzdeni, és diadalmaskodni. 

A történet végén lévő csavarok pedig olyan pluszt adnak a történetnek, amik miatt csak még feszültebbé válik a könyv, rendesen felpörögnek az események.

Kékesi Dóra zseniális, ahogy első könyve is az!

A teljes értékelés ITT olvasható el!

Borsa Brown: Az ​Arab

Ez a könyv kapott már hideget és meleget egyaránt. Valakinek nagyon tetszik, valakinek a szőr áll fel a hátán már a témától is. Úgy érzem, hogy én az első csoportba tartozom. Hosszú éveket vártam, mire úgy döntöttem, hogy akkor elolvasom. Bevallom, féltem a témától és a negatív visszhangtól, ezért is húztam az olvasását ennyi ideig. A kíváncsiságom győzött, és nem bántam meg. A megjelenésekor nem értettem, mitől olyan sikeres ez a könyv, most már értem. Témaválasztása a mai magyar szemmel nézve kicsit merész, de ezt leszámítva semmi kivetnivalót nem találtam Az Arabban. Sok negatív kritika azt domborította ki, hogy megbotránkoztató az arab kultúra. Erről mindenkinek megvan a véleménye, de ezt félre kell tenni a könyv olvasása közben, mert most is a valóságot kaptuk meg kicsit púderezett változatban.

Borsa Brown könyve egy esettanulmánynak is beillene, a Kelet és Nyugat közötti különbség, mind a nézeteket, a vallást, mind a kapcsolatokat, a viselkedést illetően.

A teljes értékelés ITT olvasható el!

Budai Lotti: Shirzan ​szerelme 
Ágyas és úrnő 1.

Az összes gyöngyszem közül is a legcsillogóbb ez a könyv. 

Betekintést nyerünk a királyi udvar múltbéli eseményeibe, amik kihatással vannak a jelenre, és a későbbi jövőre. Ennek a körforgásnak a következményeként Louise és férje is belekeveredik az udvar cselszövéseibe, és Williamet bebörtönözik, majd egy messzi országba száműzik. Itt veszi kezdetét az asszony kálváriája. A szerelem erejét kihasználva veszi nyakába ezt az indiai utat, aminek során számos veszéllyel kellett szembenéznie, túlélt egy kalóztámadást, háremhölgyek irigységét és számos cselszövést is. Folyamatosan pislog a remény lángja, hogy férjét viszontláthatja, és hazatérhetnek a gyermekeikhez. 

Budai Lotti neve innentől nálam garancia az igényességre.

A teljes értékelés ITT olvasható el!

Baráth Viktória: A főnök

Magával ragad, felemel, reményt ad és a végén összetör.

Sokkal érettebb munkája ez a könyv az írónőnek, mint az Első tánc volt. Igaz témájában ég és föld a kettő, lehet pont ez miatt lett elsőre a szívem csücske. Mindig is jobban szerettem azokat a könyveket amiben van egy kis romantika, mellette a krimi elemei is fellelhetőek, és persze az elengedhetetlen rossz fiús karakternek is jelen kell lennie. Ez a receptje a kedvenc könyveimnek! ;) 
Végig kísérhetjük Ana személyiség fejlődését, hogyan lesz egy nyafka lányból egy erős mindent kézben tartó nő. Magabiztosan mozog abban a világban ami távolt állt a régi énjétől. Vajon a szerelem erejének vagy a túlélési ösztönnek köszönhető ez a nagy változás?

Baráth Viktória egyedi látásmódja minden regényében tükröződik. 

A teljes értékelés ITT olvasható el!

Nem tudom elégszer megköszönni a kiadónak, hogy ezeknek a regényeknek a megszületését lehetővé tették. 

~ Adry ~

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!