Álomgyár turné - Zalaegerszeg

Sziasztok! 

Fantasztikus délutánon vagyok túl, életemben most voltam először egy ennyire dinamikus, élettel teli régies szóval élve író-olvasó találkozón. Álomgyár csapata nyakába vette az országot és turnézni indultak. 2017. november 30-án az ország nyugati részébe csöppentek egy Zalaegerszeg nevű városba, ami a harmadik állomás volt. A könyvesbolt, ahol a rendezvény volt talán a város legkisebb üzlete, de pont ettől is volt a találkozó olyan meghitt, családias. Zömében fiatalok voltak jelent, de akad egy két idősebb olvasó is. 




Álomgyár írók közül jelent volt: 
  • Anne L. Green
  • Borsa Brown
  • R. Kerényi Angelika
  • Budai Lotti
  • Baráth Viktória
  • Csabai Márk
  • Rona Fire
  • Carrie Coope

Élő videós bejelentkezés ITT  nézhető vissza. 
Akinek felkeltettem az érdeklődését bátran kattintson rá. Jó időtöltést kívánok hozzá! 


Rengeteg mindent megtudhattunk a szerzőkről, egy nagyon talpraesett fiatalember közreműködésével (később megtudtam ki ő) Megismerhettük, hogy kinek mi a hobbija, Csabai Márknak pl az alvás (ezen mindenki jót nevetett) Sokuknak a családjuk a hobbijuk, vagy az írás. Ami régen hobbi volt, arra ma már nem jut elegendő idő. Kevesen mondták azt, hogy  jut idejük más írók munkáit olvasni, Borsa Brown nagyon jól megfogalmazta, hogy az ember hobbija az, amire a legkevesebb idő jut. Akik a kiadónál dolgoznak nekik a munkájuk vált a hobbijukká, akik még nem dolgoznak ott, nekik kicsivel több szabadidejük van. 

"Interjú vonat" száguld tovább!

Választ kaptam arra a régen megfogalmazódott kérdésre, hogy ki miért választott írói álnevet. A jelenlévők fele fele arányban "bújtak" az álneveik mögé. A válasz egyszerű, könnyebb eladni a könyvet álnévvel. Jelenlévő írónők egy része ketté választják a civil életüket, és így születtek meg felvett nevek. Akik meghagyták a valódi nevüket ők azt mondták, hogy inkább önmagukat akarták "viszont látni" a borítón. Nincs két külön életük és bíznak a magyar olvasókban, hogy nem csak a jól csengő angol nevekre buknak. Mind a két "tábort" meg lehet érteni, így ez mindenkinek a saját döntse milyen néven publikál. Nagy többségében elmondható, hogy mi magyarok nagyon keveset olvasunk a saját íróinktól, valahogy az a rögeszme lett úrrá rajtunk, hogy jól csak a külföldiek tudnak írni, pedig nem, nagyon sok hazai írónk tett már le eleget az asztalra, hogy ezt bizonyítsa. Az Álomgyár Kiadónak az egyik legszimpatikusabb profilja a magyar írók felkarolása, lehetőséget ad nekik a bemutatkozásra és a kibontakozásra. A mai találkozó is ezt bizonyítja! 
Egy kis érdekesség Borsa Brown név születéséről. Ahogy az írónő mondta a Brown az jött, a Borsa a két kislányának a nevéből ered. BOR az a Bíborka becenevéből Borcsi, SA az a Sarolta névből ered. 
A valóság és a fantázia eggyé válik, ahogy Anne L. Green mondta. 

A következő kérdés kicsit viccesen hangzott, de talán a legszemélyesebb, legbájosabb volt az összes közül. Mi volt a jeletek az oviban? Először hatalmas nevetés tört ki, majd szépen sorban válaszolt mindenki. Többségében a napocska diadalmaskodott. Lottinak és Rona Firenak volt (ő maguk szerint is) a legfantáziátlanabb jelük (boríték - piros kör) Közben jót derült mindenki az egyik másik kacskaringós jel belehímzésén, szegény szülőknek elegük lehetett amikor pl. egy egész szőlő fürtöt kellett mindenhova hímezni. Baráth Vikinek három jel is jutott amire emlékszik: a klasszikus napocska, kávés csésze és a gyöngysor. 

Meglepő válaszok érkeztek az utolsó kérdésre, hogy a család és a barátok, hogyan reagáltak az írói pályaválasztásnak. Márkot sem a családja sem a barátai nem támogatják, amit eddig elért saját magának köszönheti. Lottira büszke a családja (ez lenne a természetes). 
Barátai és a családja Vikiből ki sem nézte, hogy képes írni. Számára ezért is fontos, hogy a saját nevén adhatja ki a könyveit. Rengeteg támogatást kap a szeretteitől és a barátnőitől az íráshoz. 
Nem meglepő a csodálkozás, és az ámulat sem, amikor valaki közli a családjával, hogy írogat és meg is jelenik az. Sokan titokban kezdték el és hatalmas meglepetést szereztek vele a családnak. 

Ahogy olvashatjátok sok mindent megtudtam a szerzőkről. 

Pár nappal ezelőtt készítettem Baráth Viktóriával egy interjút ITT olvashatjátok el bővebben. 

A találkozó ideje alatt minden Álomgyár Kiadós könyvre 20% árengedmény járt. Nagyon megérte ma könyvet vásárolni. 

Képek hamarosan elérhetőek lesznek 
az Álomgyár Facebook oldalán!
IDE kattintva a képek megtekinthetőek!

Büszkeségeim a mai napról:







Közös fotó: Borsa Brown és Baráth Viktória 
(igaz kicsit jobban is mosolyoghattam volna)

Borsa Brown
Baráth Viktória



Hivatalos plakát:


Képek forrása: 
Egy része saját, másik része a Kiadó Facebook oldaláról származik

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!