Jojo Moyes: Miután elvesztettelek

Könyv amit félve olvastam el ...



Könyvismertetője a www.moly.hu alapján

"AMIKOR ​EGY TÖRTÉNET VÉGET ÉR, MINDIG ELKEZDŐDIK EGY ÚJABB… 
Hogyan tehetjük túl magunkat azon, ha elveszítettük, akit mindennél jobban szerettünk? 
Hogyan győzhetjük meg magunkat arról, hogy érdemes tovább élni? 
Lou számára a Will utáni élet azzal jár, hogy meg kell tanulnia újra szeretni – vállalva mindazt a veszélyt, ami ezzel jár. Többé már nem egy hétköznapi életet élő, hétköznapi lány. A szerelmével töltött varázslatos hónapok után a magányos élet csupa fájdalom és küzdelem. Amikor egy szerencsétlen baleset következtében kénytelen visszaköltözni a családjához, óhatatlanul úgy érzi, pont ugyanott tart, ahol azelőtt, hogy megismerte Willt. 
A sérülései lassan gyógyulnak, ám a szíve és lelke mintha tetszhalott állapotban rekedt volna, a rátelepedő gyásszal nemigen tud megbirkózni. Így keveredik el aztán a Továbblépők nevű terápiás csoportba, ahol megtapasztal örömöt is, bánatot is, és ahol a barátok mellett mindig gyalázatosan rossz keksz várja. Meg talán új ismeretség is – hacsak egy Will múltjából felbukkanó személy meg nem hiúsítja Lou reményeit azzal, hogy a jövőjét egészen új irányba tereli. "

Véleményem:

Amennyire féltem ettől a könyvtől, annyira kerek lett számomra a történet (Mielőtt megismertelek és a Miután elvesztettelek) Eddig azt hittem, hogy Lou és Will történetét nem lehet hova folytatni, és itt cáfolt meg az írónő, mert lehet hova folytatni. Ez az új történet lenyűgözött. A még "gyerek" Lounak fel kellett nőnie a feladatra, hogy a semmiből felbukkanó Will lányának az útját egyengesse. Kamaszokkal sok baj van, ezt megtapasztalhatta ő is. Megismertette az apjának a családjával, ahol vegyes érzelmekkel fogadták. Mindenféle bajba keveredett tapasztalatlansága végett. 

A könyv végére szerencsésen alakult az élete, "családja" körében folytathatta kamasz éveit. Valamennyire megkomolyodott (visszament az iskolába, tervei lettek a jövőjével kapcsolatban) 

Végig olyan érzésem volt, mintha Will is jelen lett volna a történet során. Senki nem engedte el, mindenkinek a mindennapjaiban részt vesz. A felbukkanó lányában meg örökké élni fog a családja számára.

Még mindig az olvasottak hatása alatt állok, így részletesebb értékelést később írok!

Kedvenc idézeteim: 

"Erre csak egyetlen válasz van, és meg is mondhatom neked, mi az, mert minden nap látom. Az ember él. És beleveti magát mindenbe, és megpróbál nem gondolni a sebekre." 

"Amikor el kell szakadnunk valakitől, akit szeretünk, gyakran igen nehéz terveket kovácsolni. Az ember olykor úgy érzi elvesztette a jövőbe vetett hitét, vagy babonássá válik." 

"Miért nem jó mostanában semmi sem úgy, ahogy van? Anyád boldog volt, én boldog vagyok. Tudjuk, mi a szerepünk. Én vagyok a szőrös lábú. Ő az, akinek a kezére illik a gumikesztyű. Ennyi."


Bátran ajánlom mindenkinek, aki olvasta a Mielőtt megismertelek című könyvet. 
Számomra lezárta a történetet és így el tudom engedi Willt és Lout.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!