Tematikus hónap az Álomgyár Kiadóval

Vajon melyikkel kezdjek?


Az utóbbi időben sok könyvem gyűlt össze a polcomon, ezek egy része saját, a másik pedig könyvtári kölcsönzés. Így illendő mind a két kupaccal haladnom. Február végén eldöntöttem, hogy a március hónapot az Álomgyár Kiadó könyveinek szentelem. Először csak négy regényt választottam ki olvasásra, amiből kettő egy-egy sorozat első része, és a folyatásuk március 30-án érkezik a könyvesboltok polcaira. Remélem, az ajánlómmal sokatoknak felhívom a figyelmét a magyar szerzők könyveire, nagyon sok tehetséges író lakik hazánkban, akikre elsősorban nekünk magyaroknak kellene kellő figyelmet fordítani. 

1. R. Kelényi Angelika: Mennyei ​bűnök || Riva nővérek 1. 

Kegyetlen ​titkok és szenvedélyes szerelem a 19. századi Rómában. 1858-ban Rómában egy német hercegnő, Katharina, mocskos titkokról próbálja lerántani a leplet, de számtalan akadályba ütközik. Marco Fiore, a megkeseredett, hitehagyott, ópiumfüggő egyházi nyomozó kapja a lehetőséget, hogy felgöngyölítse a Sant'Ambrogio zárdában folyó kegyetlen, parázna játékokat. A bűnösök mind magas rangú egyházi személyek, akik saját és egymás érdekeit akár gyilkosságok árán is képesek megvédeni. A szálak a kolostor rendfőnöke, Maria Luisa nővér kezében futnak össze, akit senki nem mer megvádolni. Marco igyekszik rájönni a titok nyitjára, de tudja, egyedül kevés ehhez a feladathoz. Egy véletlen folytán találkozik a gyönyörű, de szorult helyzetben lévő Blancával, és ráveszi, hogy segítsen neki a nyomozásban. A lány jelentkezik a zárdába, hogy bizonyítékot szerezzen Maria Luisa nővér pokoli tevékenységére. A történetet valós események ihlették.

A regény második és egyben záró kötete 2019. március 30-án jelenik meg, ebből a részből megtudhatjuk, hogy milyen titkokat is rejt a Sant' Ambrogio zárda. 

2. Budai Lotti: A ​nyugati szerető || A szamuráj lánya 1.

Miya, ​Joritomo Aszuakura szamuráj lánya, éppen menyegzőjére készül a helyi tartományúr fiával, amikor a sors az útjába sodorja Antony Pearsont, a vonzó angol kereskedőt. A két fiatal egymásba szeret, ám titkos és szenvedélyes viszonyuk lelepleződik. Miya és Antony életét a lány vőlegénye menti meg, aki a történtek ellenére feleségül veszi a szamuráj lányát. Miya mélységes hálát érez férje iránt, akit azonban családjával együtt elsöpör egy politikai tisztogatás, amit az ország vezetője, a sógun rendelt el. Miya magára marad a háború szélére sodródott országban, s hamarosan a gésák egyszerre lenyűgöző és veszélyes világában találja magát. Miya végül bosszút esküszik férje gyilkosai és az ország vezetője, a sógun ellen, s harcában kész minden eszközt bevetni. 

A regény második kötete 2019. március 30-án jelenik meg. 


3. Hidasi Judit: Elveszve || Aranykör 1. 


Létezik ​rosszabb rémálom egy szülő számára, mint a gyermeke elrablása? Dóra élete teljes és boldog volt. Szerető család vette körül, karrierje felfelé ívelt, minden tökéletes volt, amíg el nem rabolták kétéves kisfiát a játszótérről. Minden kártyavárként dől össze benne és körülötte. Őrült hajszába kezd és semmi más nem számít már neki, csak hogy megtalálja a fiát. Egy tapasztalt nyomozó, Puskás András és két számítógépes zseni tinédzser lesz segítségére. Az idő előrehaladtával a szálak sehova nem vezetnek, a nyomok kihűlnek, mígnem két év múlva ugyanonnan, ugyanúgy el nem tűnik egy másik gyermek is. A nyomozás új lendületet kap és kontinenseken át vezet egy szörnyű és váratlan végkifejletig. Egyre inkább úgy tűnik, hogy nem a fia elrablása lesz Dóra legsúlyosabb és legsötétebb megpróbáltatása. Mire lehet képes egy anya, hogy visszakapja gyermekét? Hidasi Judit, a nagy sikerű Gondolatmappa című könyv szerzője ezúttal egy anya lelkének mélységeibe vezet minket. Egy szívszorító és fordulatokkal teli történet arról, hogy milyen változásokhoz és tragédiákhoz képes egy szülő alkalmazkodni azért, hogy visszaszerezze a gyermekét.

Ha minden igaz akkor a regény második kötete 2019. április 30-án jelenik meg. Ezt a hírt a kiadó még nem erősítette meg, így előfordulhat némi késés. 

4. Csabai Márk: Nem ​mondhatsz nemet!

Ha ​egy nő akar, megszerez. A regény megdöbbentő és igaz történet alapján íródott. Egy arctalan internetes rajongó szerelmével üldözi a népszerű bestsellerírót, Váczi Endrét, de a férfinak hamar meg kell tanulnia, hogy a szerelem kegyetlen dolog. A viszonzatlan érzelmek hatására az ismeretlen nő feldühödik, és mindent elkövet, hogy lejárassa és tönkretegye az írót. A baj csőstül jön. A férfit a zaklatási ügy forráspontján elhagyja az élettársa, aki megsejti, hogy az tévútra lépett egy másik nővel. Az otthonukat nyújtó kisvárosban mindenki erről suttog a hátuk mögött, miközben a csábító nő egy rejtélyes támadás áldozata lesz. Endre egyedül veszi fel a harcot az ismeretlenség erejét kihasználó idegennel szemben. Hamarosan a magánélete és a karrierje teljes válságba kerül, de végre fényt lát az alagút végén. Az új élethelyzet új barátokat hoz, méghozzá két nő személyében. Míg egyik egy soha sem remélt, nagy lehetőségekkel kecsegtető munkaajánlatot kínál számára, addig a másik a segítségére van a zaklató becserkészésében. Pszichológiai csellel csalják elő a titokzatos üldözőt, a bitek és byte-ok világából nem sejtve, hogy a leleplezéssel olyan óriási lavinát indítanak el, amely mindent és mindenkit elsodor, és meg sem áll a Parlament folyosójáig. Befolyásos emberek és titkos alkuk, ki nem mondott, féltve őrzött tények kerülnek felszínre. Mi van akkor, ha a tettes valójában áldozat? Csabai Márk a „csibészes” történetei után ezúttal egy új műfajban, a pszichológiai thrillerben mutatja be egy szövevényes zaklatási ügy lélektanát.

Felkeltettem a kíváncsiságodat? Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.


Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!