Sándor Anikó: Hamis profil


Két forrása: ITT


A történetről röviden.

"Adél rendíthetetlen Facebook-felhasználó, minden az interneten történik vele, amióta magára maradt. Egy alkalommal megpróbál eladni valamit. A hirdetésre azonban fura alakok jelentkeznek, amitől megijed. Nem kellett volna ennyire kiadnia magát, veszélyes terep az internet egy magányos nő számára. Ezért aztán kreál egy hamis férfi profilt, amellyel – úgy gondolja – mindent megtehet, amit húsvér nőként nem. Teremt egy férfit, olyat, akire minden nő vágyik. Imre jóképű, tájékozott, nagyvonalú és remek a humora, hamar tényezővé válik a közösségi oldalon. Aztán lassanként elkezd életre kelni. A bajok akkor kezdődnek, amikor nem akar úgy viselkedni, amilyennek Adél kitalálta. A tét azonban már túl nagy, ezért Adél tervet készít, hogy bármi áron véghezvihesse, amit elképzelt. Ennek érdekében még a gyilkosságtól sem riad vissza." (Forrás: https://moly.hu/konyvek/sandor-aniko-hamis-profil)


Semmi sem az, aminek látszik
Sándor Anikó neve már nem csengett ismeretlenül, hiszen a könyveit a munkám során jól ismertem, de ez a legújabb könyve a borítójával és a fülszövegével levett a lábamról. A szerzővel pár évvel ezelőtt volt alkalmam találkozni, és teljesen más kép alakult ki róla, mint ami most megfogalmazódott bennem a Hamis profil olvasása után. Nagyon örültem, hogy teljesen más témában alkotott, mint amit eddig megszokhattunk tőle. Könyveivel igyekszik az olvasóit lelkiekben segíteni. Minden történetéből levonhatóak a tanulságok, és ezek átültethetőek a mindennapi emberek életébe. A Hamis profil inkább krimisebb, thrilleresebb, mint amit eddig megszokhattunk az írónőtől. Kíváncsian vetettem bele magam Anikó könyvébe, mert valahogyan tőle távolinak gondoltam ezt a műfajt, valahogy a személyiségéhez nem illik a krimi. Kellemesen csalódtam, mert egy fantasztikus történetet írt le az olvasóinak, és ezzel azt is bebizonyította, hogy képes számára egy teljesen új műfajban is maradandót alkotni. A történet teljesen hétköznapinak nevezhető, semmi extra nincs benne. A magányosság és az unalmas élet elől manapság nagyon sokan az online életbe menekülnek, és ott próbálják a mindennapjaikat élni. Már szinte senki sem lepődik meg, amikor valaki egész áldott nap a közösségi oldal előtt ül. Ebbe az életbe menekült főhősünk, Adél is a férje halála után. Megalkotta a maga kis online életét, ami szinte valóságosnak tűnt az idő előrehaladtával. Adél este pszichésnek tűnt, de a regény legeleje könnyedén adagolta az eseményeket, vártam a nagy áttörést. A regény közepétől csak kapkodtam a fejemet, mert úgy felgyorsultak az események, hogy alig bírtam követni őket. A virtuális valóság átalakult kézzel foghatóvá, ami számomra hátborzongatóvá tette a regényt. Egy megbomlott elme nagyon sok mindenre képes, amit épp ésszel fel sem lehet fogni. Az egészben az a legborzalmasabb hogy teljesen valószerűek a Hamis profilban leírtak. Az utolsó oldalakhoz érve a szívem majdnem kiesett a helyéről, annyira kalapált az izgalomtól. Sándor Anikó mesterien fejezte be a könyvet, csak órákkal később tértem magamhoz a döbbentből, újra és újra átgondoltam minden egyes eseményt, majd sikerült összeraknom a fejemben kuszává vált szálakat.

A műfajnak megfelelő izgalom, feszültség végig átjárta a lapokat, és ez által az olvasónak a figyelme mindvégig jelen volt. Nagyon jó olyan témáról olvasni, ami bármikor bárkivel megtörténhet. A kevés szereplőnek köszönhetően még izgalmasabbá vált a könyv. A legvégén lévő csattanó pofonként ért, álmomban sem gondoltam volna, hogy a képzelet szüleménye valamilyen úton-módon életre kel. Nagyon sok szerző írt már a közösségi oldalak témában regényt, de eddig egyik sem fogott meg ennyire, mint a Hamis profil Sándor Anikótól. Megismerhettük a profil mögé rejtőző gonoszt, és egyben a kiutat jellemző angyalt is. Egyfajta kettősség járta át a regényt, és mindenki maga vonhatta le a tanulságot az utolsó oldalt elhagyva.


A szerző eddig megjelent könyvei a link alatt megtalálhatóak.

A könyv adatai: 
Szerző: Sándor Anikó
Cím: Hamis profil
Kiadó: Jaffa Kiadó
Kiadás éve: 2018.
Oldalszám: 240.

Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

~ Adry ~

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!