Fictional Boyfriends Book Tag

Ezer hála és köszönet Barbinak a Kitablar blog szerkesztőjének, aki meghívott erre a klassz kihívásra, amiben volt szerencsém jó alaposan végig gondolni, hogy kik is az én könyves álompasiim. Korábban azt hittem, hogy nekem aztán ilyenem nincs, de tévednem kellett. A book tag kitöltése előtt végig néztem a könyvespolcomat otthon is, és a könyvtárban is egyaránt.

Barbi válaszait IDE kattintva elolvashatjátok.

Jó szórakozást a book tag olvasásához. 

1. 
A legromantikusabb férfikarakter

A címke alapján legelőször Nagy Krisztián jutott eszembe, aki Kékesi Dóra első regényének a férfikaraktere. Személyében ott lapult, az a kisugárzás, amitől a nők azonnal elolvadnak. A tökéletesen kidolgozott felsőtest mellett, a szeretni való lelke is rabul ejtett. Néha azt érzem, hogy a mai férfiakból kiveszett a romantika, vagy csak a "vadászat" időtartamára korlátozódott az e fajta viselkedésük.

"Akkor, ott mondta ki először, hogy szeret. Ezt hallani a legszebb dolog volt az életemben – és egyben a legfájdalmasabb is." (Részlet a regényből.)

2. 
A sötét és a melankolikus rosszfiú, akinek azért van jó oldala is

Rule

Már vagy fél tucatszor olvastam Jay Crownover Rule című könyvét, aminek a főszereplője egy vérbeli rosszfiú. Rule élete nem minden esetben alakult a legjobban, tele van szomorúsággal, haraggal, és egy jó adag önsajnálattal is. Ebből a letargikus hangulatból csak Shaw tudta kirángatni. Kettejük szerelme adta meg a férfinek a kellő lökést a talpra álláshoz. Kemény külső mögött egy érző szív lapul, ami csak a megfelelő nőnek dobbant meg. 



3. 
A természetfölötti pasi

Belader

Lana Milan Raziel című könyvének egyik kulcsszereplője olyan pasi, aki a leírtak és a képzeletem szerint olyan személy lehet, aki mellett el tudnám képzelni a mindennapjaimat. Vicces, szórakoztató, és egy jó kiállású férfi. Egy kezemen össze sem tudom számolni, hogy hány esetben mentette meg Raziel életét a közös kalandjuk alkalmával. 

4. 
A srác, akit megszelídítenél,

Owen Gentry a Confessből. 
Colleen Hoover regényének egyik korban is hozzám illő férfi karakterét nagyon szívesen megszelídíteném. Owen súlyos titkot rejteget, ami mindent tönkretehet a jövőjében. Vallomás formájában  megszabadul ettől a tehertől. 



5. 
A barát zónába tett szerencsétlen / szerencsés

Nagyon sok éven keresztül az álompasiim táborát erősítette Harry Potter, nem ér kinevetnie senkinek sem. Mai fejemmel visszagondolva erre a kapcsolatra nagyon örülök annak, hogy csak barátok maradtunk. Minden évben egyszer végig olvasom Harry és barátainak a történetét, és ezzel fejet hajtok a kapcsolatunk előtt, ami egy életre szól.  



6. 
A lelkitársad

Nem találtam az eddig olvasott könyveim között olyant, amelyiknek a férfikaraktere lenne az én lelkitársam. 


7. 
Akivel megszöknél

Jonathan Raymond atya

Senki ne merjen kővel dobálni az atya szó miatt! Baráth Viktória legújabb regényének fiatal plébánosa nagyon sok női szívet összetört az olvasás során. A világ végére is elmennék Raymond atyával, de legfőképpen Rómát barangolnám be a társaságában. 



8. 
A férfi, akiért kockára tennél mindent

Ennél a pontnál egy percig sem gondolkodtam. Négyes lenne az a könyves álompasi, akiért mindent kockára tennék. Veronica Roth  A Beavatott sorozat főszereplője minden női szívet elrabolt.



9. 
Akivel szívesen ragadnál kettesben egy lakatlan szigeten

Ugye Noah Calhoun neve nagyon sok nőnek ismerősen cseng? A szerelmünk lapjai című világsikerű könyv harmincegy éves sármos férfi karakterébe a mai napig bele vagyok zúgva. 


10. 
A kedvenc badass rosszfiúd.

Rule, ő minden tekintetben az én könyves álompasim. Lásd a kettes pont róla szól. 


Köszönöm a kihívást Barbinak, aki ezzel elég rendesen feladta nekem a leckét. Hosszú heteket töltöttem a válogatással, hogy megtaláljam a szempontoknak megfelelő férfiakat. Két kritériumnak ugyan az a személy felelt meg, ő Rule, a nagy könyves pasim. 

Akinek van kedve nyugodtan töltse ki a Fictional Boyfriends Book Tag nevet viselő kérdéssort. Érdemes végi gondolni, hogy melyik könyves pasi lehet a képzeletünkben a befutó. 


Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az

~ Adry ~ 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!