Kathryn Croft: A ​lány akinek nincs múltja

Múlt ami kísért


Művelt Nép Kiadó, 2017.
366 oldal
Fordította: Loósz Vera

Fülszöveg: 

Évek óta menekülsz a múltad elől. Ma utolér.


Leah Mills úgy él, mint aki örökösen menekül egy borzasztó nap üldözi a múltjából. Magányos, társaságba nem jár, barátai nincsenek. Aztán egy napon, mert oly nagyon vágyik már kapcsolatra, megismerkedik Juliannel. Most először meri elhinni, hogy normális életet élhet.

Ám annak a bizonyos napnak a tizennegyedik évfordulóján kap egy üdvözlőlapot. Valaki tudja az igazat, tudja, mi történt. És nem fog leállni, amíg szét nem rombolja az életet, amit a fiatal nő felépített.

De Leah valóban az, akinek látszik? Vagy megérdemli mindazt, amit rámérnek?

Mindenkinek vannak titkai. Némelyik azonban halálos.

➽➽➽➽➽➽➽➽➽➽➽➽➽➽➽➽➽➽➽➽➽

Először azt hittem, hogy egy furfangos történettel állok szemben, ami végül is részben igaz is volt. 

Két szálon futott a történet, az egyik a múlt, ami által megérthetjük a jelent eseményeit. Megismerjük a 16 éves Leah-t és Adam-ot és a barátaikat. A súlyos közösen elkövetett bűnt! 

Leah élete sajnos orvosi eset lenne, azt a traumát amin keresztül ment 16-17 évesen segítség nélkül nem lehet feldolgozni. Képtelenség! Élete első szerelmének a tette és a közös barátok "cinkossága" undorító és gyomorforgató is egyben. Megértem, hogy a lány felnőtt korára is a magányba menekült, nem volt képes túllépni a múlt eseményein. Volt egy kis időszaka amikor úgy érezte eljött az ő ideje és kapcsolatokat épít ki magának, de ezt a törekvését is hamar keresztül húzta az ismeretlen online zsaroló. Nem maradt más számára csak a múlton való rágódás, és a nyomozás az e-mailek után. 

Számomra nagyon gyorsan kiderült ki a zsaroló, így onnantól kezdett lapossá válni a jelen, de még ott volt a múltbéli elbeszélés, ami végig fenn tartotta az érdeklődésemet. Az írónő az utolsó oldalakban fokozta az izgalmat, hatalmas csavarral ért véget a könyv, amivel megértettem Leah bűntudatát Adam felé. Valahol mélyen úgy érzem megérdemelték ezt a büntetést a fiatalok. 

Kép forrása: http://balazskrisztina.hu/wp-content/uploads/2016/04/f%C3%A9lelem-881x320.jpg

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!