Nicola Yoon: Minden, ​minden

Mire képesek a mai szülők?

Mind két borító a szívembe lopta magát!  


Nicola Yoon
Minden, ​minden
Gabó kiadó, 2016, 2017.
336 oldal
  Fülszöveg a moly.hu alapján


Nagyon ​ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem. 
Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel – fekete a pólója, a nadrágja, az edzőcipője, sőt még a kötött sapkája is, ami alól egyáltalán nem lóg ki a haja. Észreveszi, hogy őt figyelem, és megakad rajtam a tekintete. Csak nézzük egymást. Olly a neve. 
Lehet, hogy nem lehet megjósolni a jövőt, de azért ezt-azt mégis meg lehet. Például nagyjából biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni Ollyba. És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz a vége.

Nicola Yoon Jamaicán és Brooklynban, Long Islanden nőtt fel. Jelenleg Los Angelesben, Kaliforniában él a férjével, a kötet illusztrátorával, és a lányával, akiket őrülten szeret. A Minden, minden az első regénye. 
David Yoon író és designer. Feleségével, Nicola Yoonnal Los Angelesben, Kaliforniában él. Történetekről beszélgetnek, és felolvasnak hároméves lányuknak, Pennynek. David illusztrálta a Minden, mindent.

Forrás: Minden, minden c. film

⤘⤘⤘⤘⤘⤘⤘⤘⤘⤘⤘⤘⤘⤘⤘⤘⤘⤘⤘

Nem igazán tudom mit érzek a könyv kapcsán! Valahol bennem van a düh, a remény, a megértés. Igen talán ezt mind érzem egyszerre. 

Végig fenn tartotta az érdeklődésemet a könyv, és a végén egy hatalmas nagy csavarral zuhantam a mélybe. Sejthettem volna, hogy a nagy körítés mögött (ami a legelejét jellemezte a történetet) valami személyes "önzőség" bújik meg. Egy szülő sem tehetné ezt meg gyermekével, hogy bezárja, nehogy elveszítse őt is mint a család többi tagját (csúnyán hangzik amit leírtam, de így van).  Valahol ez a gyermeket magam mellett akarom tudni a mai világra jellemző. Egyik szülő sem boldog attól a tudattól ha az egyetlen lánya / fia elhagyja új életet kezd, a maga lábára áll, de ha ezt még fel is dolgozza a szülő akkor helyileg akarja maga mellett tudni a felnőtt gyermekét. Nem rettennek vissza egy bizonyos kor felett semmilyen eszköztől amivel vissza lehet fogni őket (betegség, lelki zsarolás stb.). 

Belőlem ezeket az érzéseket váltotta ki a könyv! 

Forrás: Minden, minden c. film



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!