Borsa Brown: A ​férj prostija

Nőnek maradni mindenáron!

Második könyvem az írónőtől, merőben más, mint amit eddig megszoktunk tőle, éppen ezért fogja sok olvasó a kedvencei között számon tartani. Érzelmes, szókimondó, erotikában sem szenved hiányt, mégis illik Borsa személyiségéhez. Igazán azok a nők fogják értékelni ezt a regényt, akik hasonló cipőben járnak, mint Pamela. 

Fülszöveg: 

Egy krízisbe jutó házasság újraélesztése, rengeteg erotikával, érzelemmel, nevettető és elgondolkodtató helyzetekkel. Egy olyan történet, ami bárki életében valóssá válhat. Mert a cél: nőnek maradni mindenáron!

Pamela házassága a szakadék széléhez ért. Három gyerekkel és egy jóképű, sikeres férjjel az oldalán, úgy érzi, ő nem sokat ér. A mindennapjai szürkeségében azonban elhatározza, hogy megszívleli édesanyja egykori tanácsát: „Egy nő legyen tökéletes háziasszony, szerető anya és otthon az ágyban egy céda.” Női praktikákat bevetve és minden szégyenérzetét levetkőzve próbálja visszacsábítani a férjét, akit talán nem is veszített el.

Borsa Brown egyedi, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Ezúttal humoros formában, mégis kegyetlenül őszintén és valósághűen mutatja be a női lélek bonyolultságát.

Értékelésem: 5/5 csillag

A fülszöveg alapján megismerhettük már az olvasás előtt a könyv központi témáját. Egy kapcsolati krízist kétféleképpen lehet kezelni: vagy küzdünk az életben maradásért, vagy egyből feladjuk, és mindenki megy a maga útjára. Pamela a harcot választotta. Közel huszonöt éves házasságból nem szívesen száll ki az ember, ha látja, hogy még nincs minden veszve. A szexuális életet serkentő próbálkozásai néha megmosolyogtattak, mert ha jobban belegondolok, szerintem negyven év felett ritka az ilyen fokú nyitottság a szexben. Egyes részek még a fiatalabb generációnak is problémát jelentenének, pl.: bemenni egy szexshopba, élő tálcaként funkcionálni a párunk számára, rúdtáncolni erotikus fehérneműben a nappali közepén. Sorolhatnám holnap estig is, hogy milyen szexuális fantáziával áldotta meg a sors Borsa Pamelát. 


“Nemcsak a társadalom nem becsüli meg az otthon maradó nőket, anyákat, hanem mi sem becsüljük magunkat. Ördögi kör. Ők minket nem értékelnek, ezért mi sem magunkat.”




Elsősorban azok a nők fognak a sorok mögé látni, akik hosszú éveket éltek már le egy adott személy mellett, és a kezdeti fellángolás ez idő alatt ellaposodott. Nem kell ehhez házasság, bőven elég a párkapcsolat is, hogy átélje az ember lánya ezt az érzést. Pamela még azon nők közé tartozik, akinek az erőfeszítése viszonzásra talált, de hány olyan asszony élhet a világon, akik hiába próbálják azt a bizonyos lángot újra és újra életre kelteni? Ők már beletörődtek a szomorú jövőjükbe. Egy családot a szex mellőzése nem robbanthat szét, és ha megvan a remény legapróbb morzsája is, akkor igyekezni kell újra teljes kapcsolatban élni a párunkkal. 


A könyv az elejétől a végéig életszerű volt, de nem teljesen egy átlagos házaspár mindennapjait tárta elénk. Addig a pontig volt átlagos a történet, amíg az anyagiakra nem derült fény. Melyik nő engedheti meg magának, hogy ennyit költsön arra, hogy meghódítsa újfent a férjét. Erre mindenki tudja a választ! Ezt leszámítva imádtam ától zéig A férj prostija című regényt. 

Egy tökéletes csajos történet

A két kisgyerek karakterén kívül mindenki óriási változáson ment keresztül. Pamela bevonta a mindennapos tevékenységébe a férjét és a nagy fiát, ezáltal a házimunka egy része leosztódott hármuk között, és így már kevésbé érezhette magát bejárónőnek a saját otthonában. Szépen lassan a nagyszülők is kivették a részüket a kicsik életéből, hozták-vitték őket, ezáltal kicsit tehermentesítették a lányukat. Úgy vélem ez a feladata egy nagyszülőnek. 

Borsa egy görbe tükröt tart a nők elé, és várja, kik azok, akik ráeszmélnek, hogy a saját családjuk rabjai. Nem kell mindent megcsinálni a többiek helyett. A kisebb gyerekeket is már be lehet vonni a rendrakásba, a nagyobbról ne is beszéljünk, ő már mindenben tud segíteni a ház körül, csak úgy kellett volna nevelni. Ha a férj az egyetlen pénzkereső a családban, akkor valamennyire érthető, hogy otthon pihenni szeretne, és nem házimunkát végezni. Zárásként annyit szeretnék még mondani, hogy ne hagyjuk magunkat kihasználni, és igenis álljunk ki magunkért minden téren. 



Köszönöm a Kiadónak az olvasási lehetőség és a bizalmat.





Felkeltettem a kíváncsiságodat?
Akkor ITT meg tudod rendelni a könyvet.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb értékeléseimről, akkor lájkoljátok be az


~ Adry ~

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!